Slider

~*Majlis Khatam Al-Quran*~

Pada hari Ahad yang lepas...rumah rakan sepejabat aku ade wat majlis...
Majlis Khatam Al-Quran...hmm...lame rasenyer aku tak ke majlis2 nie....
Khatam Quran pulak tu..teringat laa aku mase kecik2 dulu...khatam ramai2..seronok....
rumah dye nie plak kat kampung..lg laa aku suke..lame rasenyer tak balik kampug..tak rase suasana kampung....

Aku datang sorang je....PA tak dapat nk join sbb ade perkara yg tak dapat nk dielakkan...so single je laa turun..amek gambar....rase suasana kampung....tetamu agak ramai......
rase rindu kat kampung aku.....hukhuk..:-(.....

Majlis agak sederhana tapi metiah sebb dah mamcam nk sambut menantu laa plak Kak Sila nie...
siap ade kompnag..siap ade perarakan....heheh...:-p
Sebenrnyer majlis nie digabungkan antara Khatam Quran dengan Berkhatan.....
so..wat laa meriah sikit...kata Kak Sila laa kan..

So nk rase suasana kampung??jom layan.......

~*27.12.2009*~







Waktu bergerak pantas..pejam celik...pejam celik..dah hujung tahun...rsae sekejap sgt waktu berjalan..hmmm...dah bulan 12...nie laa bulan yg aku nanti-nantikan..mgkin family aku pn nantikan gak...maklumla..anak pertama dye kan....huhu.....
Tinggal lg 2minggu je lagi..dulu aku sibuk2 wat photoshoot orang kahwin..orang tunang....skrg aku plak yg tunang..hehe...tp aku tetap photgrapher...aku gak yg shoot nanti..=P
Kepada rakan blog, rakan seperjuangan, rakan skolah (Mail, Fauzi, Eric.....rmai laa...) rakan pejabat dan sape2 yg mengenali diri nie...aku nk mohon maaf kalau selama kite kenal, aku ade wat salah n silap...so aku nk jemput u all untuk hadir ke Majlis Pertunangan kami pada 27 Disember 2009 nie bertempat di Sri Pajam..
alamat No 213,PCH 10,71700,Mantin..SERI PAJAM...pelan rumah pn ade skali nie taw...

Ehemmm...aku dah sampi seru..korang bile lagi??heheheh...doakan laah smoge sume berjalan lancar ok.....


To feeqa.....Selamat Bertunang dengan sy taw..hikhik..so lpas nie awk dah jadi tunang sy...
jgn nakal....jgn pndg blakg....pndg sy je taw..hikhik...:-p..semoga awk berbahagia di hari awak nanti yee feeqa.....amin...

~*Jalan-jalan Cari Makan*~




Pada 3-5 Dec ari tu, aku kene outstation ke Port Dickson...so kene laa tido kat Glory Beach Resort..banyak sangat berjalan rasenye bulan lepas ngn bulan nie..G Pahang...then Cameron Higland....balik raye kat JB..then g PD plak...letih pn ade...tapi dapat laa cuci mate...tengok tempat baru..sumenyer sebab tugas..bukan suke2 :-p




Mase kat PD plak aku demam..mase nie plak nk demam..mgkin letih+rindu kot...
Kebetulan plak ari yg same, orang yg aku syg nie pn tak sihat..so same2 laa g clinic & same2 laa dapt cuti...family dye pn ade kat PD..so join skali laa....


Lepas office hour, aku & dia pun keluar g jalan2 kat pantai (cam dalam tv tu laa)....hikhik..
smbil tu saje wat photo shoot ngn dye...matahari plak cntik mase tu....demam pn demam laa..jnji ade kenangan...huhu..click!!clack!!

Rase cemburu gak aku sebb dye dengan femily dye..tp aku sorang je..femily jauh plak tu...nie laa nasib anak perantauan...hihi....tak pe laa...cabaran bg aku...its ok...tp aku tetap gembire.... :-p
Thanks my bucuk!!






~*Kenangan Lebaran*~


Raya datang lagi...
Budak-budak laa yg paling gembira saat nie...
Jalan...makan...kumpul duit raya...jalan lagi..makan...dapat duit lg...

Aku dulu pn cam tu gak..rase cm nak jadi budak kecik semula je...
seronok sangat...

Dah besar tak laa rase sangat cam tu...
aku dah besar...mama plak makin tua..

tp aku gmbira laa sbb dapat tgk mama senyum je...
dapat bawak mama jalan2...beraya...senang aty aku...


Pagi raya...solat Aidilfitri...rase lame plak tak jejakan kaki kat surau tu..
dulu kecik2 selalu laa pergi dgn abah...
lepas solat mcm biase laa....mintk maaf kat mama...semua..
banyak salah silap aku...sebaknyer rase...


(Al-Fatehah untuk Arwah Asmuni B Hj. Mohd Ramli)

Then.......pergi kubur arwah atuk aku...
teringat balik mase arwah meninggal...
aku kecik lagi...tak taw erti kematian...
orang ramai je datang tengok arwah atuk aku yang terbaring...
mama plak asyik nangis je....

aku plak main lari-lari....

Tapi sekarang baru laa aku terase sepi tanpa atuk..
tak macam orang len....


Lepas pergi kubur....
bersalaman laa plak dgn sume pkcik & mkck aku yg lame sgt tak jmpe..
dulu salam dapat duit raya tp skrg aku plak kne bg kat sepupu2 aku...


(Suke sangat main kat tangga nie mase kecik dulu)


Masuk pagi raye ke-2...rumah bergema lagi dgn suare mama yg kejut pagi...

hari untuk jalan2 rumah saudara mara...
tahun nie sume kene pergi Segamat....rumah Pak Long...
14 orang adik-bradik sebelah mama konvoi ke Segamat...termasuk laa aku..
bawak mama..bawak adek...(abah kene keje)..

baru laa rase beraya sebenar...
redah kesesakan lalu lintas, redah hujan same2...
(Traffic lite yg pling aku hangin kat kulai tuh....merah=140 saat..hijau=30 saat)
Singgah sekejap kat rumah bakal tunang pkcik aku kat Simpang Renggam..
bulan 10 nie dye bertunang...so mase nie laa sume nk tengok muke
bakal tunang dye nie.hikhik......


(Baju purple tu laa bakal tunang dye...bersalaman plak dgn bakal mak mertua..)

Lepas je makan...sume bersalaman...tak ley duduk lame2...
destinasi sebenar tak sampai lagi....
sebelum gerak...sempat laa aku rakamkan gambar sepupu aku yg dah besar2...
bile tengok balik gmbr, rase cam pntas sgt mase berlalu....


(Nie baru sikit...ramai lg kat belakang tu..lebih dari 30 orang..)


(nie laa muke mkck2 aku..yg paling kanan..baju merah..tu laa mama aku...kecik je..)

Perjalanan diteruskan...
sampat kat rumah Pak Long  +- jam 4:25 petang...
rase letih sangat....maklumlah...aku balik JB mlm raye...
smpi lbh kurang jam 3:30 pg..
awal pg dah bgun...mlm rye ptame plak tido lmbat...
so mase nie laa nk brehat sblm wktu mgrb...
sepupu yg kecik2 seronok je bermain...
aku pn terlelap.....zzZZZzZZz...

(nie laa sepupu2 aku yg kecik...ade lagi..)
Petang raye ke-3 sume gerak balik JB..
kenderaan masih g bnyak kat hghway...
tp sume lancar...selamat...
sampi rumah lepas asar terus jmpe kawan2...
malam raye ke-3 aku terpkse laa balik sbb raye ke-4 dah kne kerja....
so mase yg singkat nie laa digunekan tok jmpe kawan2....
jemput datang.....makan kat rumah aku....
thnks kpd adek  sbb tolong masak...
SepdaPPppp....


(Mail...fauzi....makan...aku blenje..hehe..)

Tepat 11:45 malam..aku pn gerak balik Nilai....
sebelum tu sempat lg aku mintak restu dari mama utk doakan aku supaye murah rezeki...
selamat dunia akhirat...mudah btmu jdoh..hikhik....
lastly mintak maaf kat mama.....
3:30pg aku selamat sampai..
beberape jam lg aku kne bangun tok kerja.....
so.....zzzZZZzz......
kpd sume kawan2, rakan seperjuangan...saudara mara..kenalan...
sape2 je laa...aku mohon ampun dan maaf selama kite pernah berkenalan..
sesungguhnya aku manusi biasa yg tak pernah terlepas dari melakukan kesilapan...
Salam Lebaran......:-p



~*Salam Lebaran*~

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah

Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia 
Memukul gendang pelbagai gaya
Amat meriah riang gembira
Ramai bertandang di hari raya
Tersenyum riang sanak saudara

Assalamualaikum w.b.t...
Aidilfitri menjelma lagi...terasa seronok sangat kalau dapat kembali jadi mcm budak2 dulu..
main mercun..dapat duit raya..dapat ikut g jalan2...tp sekarang dah beso tak dapat duit dah...
tapi kene kuarkan duit plak..hikhik...
so dikesempatan ini aku ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf kepada sesiapa saja yg aku pernah kenal...
harap segala salah silap dapat laa dimaafkan...makan minum dapat laa dihalalkan...
kire 0-0 laa ea...kepada member2 aku kat institusi dulu...kalau laa dapat beraye same kn best....
ok laa...hari nie kene balik awl....so....SELAMAT HARI RAYA......

~*Merdeka*~


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-52.. Merdeka!!Merdeka!!Merdeka!!


~*Its a small world*~


"Its a small world".....huhu...lokasi pengambaran kat perumahan Sri Pajam..

*~Floria@Putrajaya2009~*

"Putrajaya Floria Festival 2009" telah berlangsung pada 1-9 Ogos yg lalu....aku saje meluangkan mase untuk shot gambar kat sane...asyik keje je....tak best laa gak kan..jarak dari rumah ke sana pun tak laa jauh..so tak de hal laa kan...hikhik..jam 9:00am dah terpacak kat sane taw...suke sangat tengok bunga yg bnyak....nie laa antara shot yg menarik...

geram tengok bunga banyak2 kan...macam nak terjunn je dalam bunga tu...hikhik..Tahniah dan terima kasih kpd pihak Perbadanan Putrajaya yg menjayakan pesta nie...memang best giler!! ok...see u...

*~Jalan-jalan cari makan~*


Masjid Putra, Putrajaya
Pemandangan sekitar Masjid PutraDataran Putrajaya