Slider

~*myBEE ku eksiden lagi*~

Permulaan hari yang baik.....
cuace indah..cerah...langit biru....angin segar.....nyamanyer rase....
kalau laa dapat sambung tido...hehe...
ops!!tanggjawab pada negara....

start enjin.....bg panas sket 5 minit...
dalam krete rase lain...hati mcm tak brape best ari nie....
mmgkin rindukan mama...macm biase..lame dah aku tak balik kg kot...
jalan...dna jalan...dan jalan.....
huh!lampu merah...berenti jap...

hijau...jalan..... masuk lorong kanan....
alamak...ade lori pasir plak potong masuk lorong kanan...
benci lori pasir...beso sgt..nk cepat plak tu....
biar je laa dye depan aku...nk potong pn tak sesuai...

lori yg melanggar myBee ku dari blakang... (gambar amatur..camera nokia 5800)

Tibe-tibe mate terpandang krete Exora kaler silver.....
dari lorong kiri nk masuk ke lorong kanan....bukak signal jer...
aty rase tak sedap....usha cermin blakag...ade lori beso...
hmmm...depan lori pasir....blakang lori angkat barang...
blakang lagi ade lori lagi....
tak pe laa..ade ruang nnti aku potong...bg lapang sket....

Malang tak berbau......patut laa aty rase tak sedap..
aku nampak krete Exora kaler silver tadi tibe-tibe masuk ke lorong kanan dengan laju...
dan terus masuk ke simpang..
lori pasir depan aku plak wat emergncy brake....berasap depan aku....
aku pn wat emergncy gak laa...lagi brape inci jer nk sentuh blakang lori tu....
fuuuhh!!lega...tak langgar...
usha blakang...laju je lori dari blakang...then....hentam krete aku...
lori yg langgar aku pn dilanggar gak oleh lari beso blakang td...

kemek bakang krete.....(gambar amatur..camera nokia 5800)

hmm...rase sakit aty plak sbb Exora silver tu bla tnpa rase bersalah menjadi punca kemalangan...
driver lori tu cakap perempuan yg bawk krete tu....
.
kpd pemandu kat luar sane tu.....
kalau dah menjadi punca kemalangn tu..berenti laa.....
tgk ape yg berlaku ker..mohon maaf ke....jgn laa trus bla jer....
ape perasaan anda kalau jadi mangsa yg tak bersalah???
mesti marah kn walaupn taw malang tu tak berbau dan berhati-hati...
kesian myBee aku kemek kat blakang...

5 comments:

♥ dak pink said...

adessss,
sabor la ye.

papepun, berhati-hati ketika memandu. pandu cermat, jiwa selamat.

Mayiskandar said...

akak tumpang simpati:)

::ku BUKAN aku:: said...

kak ain: sbar je nie....senyum je..aty sket marah..hehe

Kak Mai : thnks kak..syg krete nie beb...hehe

b.O.n.d.a said...

kalO ati tak sedap tu, kOnfem sumthing wrOng sOmewhere..isyk..

dahhh..daku dah lekat perkataan tu la plak sejak 2 menjak nih! =p

::ku BUKAN aku:: said...

b.o.n.d.a : tu laa pasal..mcm masak aty plak kn...sedap tak sedap..hehe :-p