Slider


haaii!!bertemu lagi dalam tutorial seterusnye...
 antare soalan yg aku terime ialah
"cam ner nk wat effects kilat2 mcm kat cincin....effect matahari ke..??"...
alaa..mcm gmbr yg kat atas tu laa....
orait...senang je bg yg dah biase godeh2 PS nie...


ok...nie cth gmbr yg bakal di edit....aku copy je dari en Google..hehe...
dah ade efffects matahari sket dah gmbr ni...
tapi boleh lg kalau nk bg nampak menarik...
aku bg basic je...selebihnye terpulang pada kreativiti korang ye....

orait....drag je gambar yg nk korang edit tu masuk dalam PS...
then kat atas tu dalam bulatan merah tu..cari je "FILTER"
kat situ mcam2 effects ade...terpulang pada kerajinan masing2 je...heeheh..

kemudian cari RENDER > LENS FLARE


ok.....seterusnye akan kuar la bende alah nie...
kat situ ade macam2 jeni...siap ley adjust kecerahan effect lagi...
contoh yg aku pilih ialah 35mm Prime...
 
 
lastly jadi la cam nie....tapi kalau korang lg kreatif...macam2 boleh buat....
ape2 pn....selamat mencube..... :-)
 

0 comments: