Slider

~*Majlis Pertunangan Kamarul & Jannah*~

Assalamualaikum....:-)
nampaknya minggu nie jadual aku penuh dengan penggambaran Majlis Pertunangan, Persandingan dan Majlis Potong Jambul...orang cuti 3 hari....aku plak 3 hari bekerja...;-p...layan...dah rezeki dari Allah...
dudk rumah pn bukan ade ape pn nk wat...huhu...

Jumaat, 28 Mei 2010...Noor Jannah Norzan dan Kamarul selamat diikatkan dengan tali pertunangan...
aku sampai di rumah Jannah jam 12:30 tengahari..ditemani tunang aku sendiri..Cik Feeqa...cuace agak mendung pada mase tu...so sejuk laa sket kn...

Lokasi di Beranang, Selangor...dekat jer dari Nilai ni n senang laa perjalanan aku...skejap jer jumpe rumah..:-)

Kunjungan pihak lelaki tiba jam 3.15 petang.....so...perbincangan pn bermula...tak lame pn...tapi seronok plak aku dengar....lawak pn ade....:-0...hehehe...skejap jer....then sarung cincin...

Lastly makan.......

.::. Thanks to Jannah dan Kamarul sebab ceria...senyum...sporting..secare tak langsung memudahkan kerja aku sbg Jurugambar u all...:-p
.::.Thanks again to tuan rumah sebab bungkuskan makanan tuk kami juge....tu yg best jadi jurugmbar tu...hehe..


Gambar lg??insyallah akan di upload dalam mse terdekat nie...
maklumat lanjut layari  http://lensacreative.weebly.com/



~*Terima Kasih Sahabat*~

Saje bukak google..cari bahan..idea baru fotografi....tibe2 terbukak blog sahabat lame...
Thnks to http://sapphirenaldo.blogspot.com/ sebab meminati dan mem'promote' business aku....:-)

Promote..promote



Present to you...
..
..
..




Ala..aksesori yang ada kat kebanyakkan kereta korang..
Sentuhan Lensa Creative menampakkan benda yang biasa kepada benda yang unik dan cute..wah!!



Amboi kat lalang pun jadi untuk shoot..luar biasa..;)
Sentuhan dari Lensa Creative dapat mengembalikan mood dan memperlihatkan suasana yang romantik.. 




Sentuhan Lensa Creative dapat mengembalikan nostalgia zaman persekolahan..ops!!..untuk korang yang masih bersekolah jangan tiru aksi ni..belum masa untuk korang bercinta ok...





Untuk mengaguminya dengan lebih lanjut, 

jom la kite ke...





or
 





promote bisnes member..sila klik pada link..
check this out k..:)
..
..
 
**Kawan mase skolah Teknik Perd dulu..
**Semoga berjaya dalam hidup dan gembire bersama ehem....ehem...

~*B.O.N.D.A*~

Bonda lyrics by M Nasir

Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga

Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama

Mengapa sinar neon dan gedung indah
Kotaraya yang menjanjikan sejuta rasa
Sejuta haruman
Kini menjadi penjara jiwa

Ku yang merindukan ketenangan
Duhai bonda
Hari-hariku kini berlalu
Bagaikan bahtera
Tanpa layar dan kemudi

Bonda
Akhirnya terbongkar jua rahsia
Tangisan dan gurindam
Keramat kasih sayangmu
Bonda

Saat dan pertemuan semula
Kita kali ini
Akan ku abadikan
Keramat kasih sayangmu
Oh! bonda
bonda

 p/s : terlalu rindukan mama di kampung....
.: mahu membalas segala jasa budi...
.: tak sabar menanti kedatangan ke mari...:-)

~*Tertarik dengan en3 nie...*~

Oleh Hasnuddin Abu Samah untuk FOTOTEACHER.COM
Entry asal 23 April 2007


Bagi anda yang menjadikan fotografi sebagai sumber pendapatan…
Kita tentu selalu dengar ayat macam ni – "Takkan takde diskaun untuk kawan-kawan?" Ayat ni kita biasa dengar bila ‘kawan’ kita nak guna khidmat kita untuk rakam gambar untuk mereka… Masalahnya di sini:
1) Diskaun ‘harga kawan-kawan’ tu adakalanya tak munasabah. Dahlah mintak diskaun sampai kita hampir rugi, lepas tu nak free gift lagi, lepas tu nak kualiti ngalahkan anak raja… Dan yang paling peritnya, bila time nak bayar, bukan main liat lagi…

2) Kalau kawan yang mintak diskaun tu memang kawan lama dan kawan baik yang dah banyak berjasa, tak apa jugak. Memang dengan rela hati, saya boleh bagi FREE aje. Tapi masalahnya, jenis kawan yang hanya mengaku kawan bila nak guna khidmat kita. Kawan kepada kawan kepada kawan kita pun mengaku jadi kawan kita dan nak mintak diskaun. Teruk la macam ni…

Maaflah, wahai ‘kawan-kawan’, saya terpaksa bercakap yang benar untuk mengubah mentaliti orang kita. Sepatutnya, kalau ada kawan kita buat bisnes, kita bukan mintak harga murah, tapi, lebih baik kalau kita bayar dia harga yang sepatutnya untuk menyokong dan memajukan lagi bisnes kawan kita tu. Kalau asyik bayar murah, macamana orang kita nak maju berniaga?

Ada sorang kawan saya mintak saya shoot gambar kahwin dia. Disebabkan kawan saya ni banyak berjasa dengan saya, maka saya cakap kat dia, saya nak bagi FREE aje. Dia cakap, "Jangan bagi free. Kau charge berapa kau nak charge. Aku takut kalau kau bagi free nanti, aku dapat kualiti macam gambar free!" Saya respek dengan mentaliti dia ni. Dia faham pasal bisnes.

Saya ada sorang makcik yang jual nasi lemak. Dia ni baik hati dan selalu panggil kitaorang datang makan kat rumah dia. Satu hari tu, saya tak ada duit nak makan (ni cerita zaman dulu la ni…) So, saya pun pergi le ke gerai makcik saya ni dengan harapan nak makan nasi lemak free. Bila dah habis makan, makcik saya suruh saya bayar – dia tak bagi kurang satu sen pun! Saya kena bayar macam harga orang lain jugak. Prinsip dia, kalau berniaga kena tegas. Tak kira sedara ke, kawan ke, harga sama. Business is business. Saya belajar sesuatu dari dia…

Macam jugak satu cerita ni, saya pernah nak beli barang dari sorang tauke cina yang agak baik dengan saya. Saya mintak dia bagi diskaun RM 2 dari harga asal. Puas mintak, dia tak bagi jugak sebab tu dah best price katanya. Last sekali dia kata, "Kawan, ni harga sudah spesel, gua tak boleh kasi kurang, nanti gua rugi. Lu bayar ini harga, nanti gua belanja lu minum kopi, itu lain cerita"

So, saya faham, tauke ni ada prinsip. Dia berniaga mesti ada untung. Tapi, kalau di luar bisnes dia, dia boleh ‘rugi’ untuk belanja kawan minum kopi. Macam makcik saya yang jual nasi lemak tu jugak, rajin belanja sedara mara makan kat rumah dia dan selalu bagi hadiah kepada anak-anak buah. Tapi, kalau nak beli barang dengan dia, strictly no diskaun! Again, business is business.

Sekarang ni kalau ada kawan-kawan atau sedara-mara yang tak faham pasal bisnes datang nak mintak khidmat kami, saya dengan baiknya akan menolak dengan berkata, "Maaflah, tak boleh buat job tu, kami dah ada job lain…."

Apa pendapat anda? Mari kita kongsi bersama…
Oleh Hasnuddin Abu Samah untuk FOTOTEACHER.COM
Entry asal 23 April 2007 

Copyright from www.akuzakie.com

~*Selamat Tinggal Sahabat*~

Pejam...celik..pejam...celik.....tup tap dah 2 tahun setengah aku kat sini....
dah 5 tahun Kak Sila bersama FEM...Cik Shikin plak dah 4 tahun.....
rase skejap sangat mase berlalu.....

hmm...rase tak best plak nk berpisah2 nie....
tp dah adat dalam kehidupan.....Pertemuan...Perpisahan...
maklumlah....dyeorang nie laa orang pertama yg aku kenal rapat dalam USIM nie...
so bile nk berjauhan nie...aku nk laa tinggal kn kenangan abadi utk mereke....huhu :-p
ade slide...tp tak ley nk upload....







~*Kursus Kecemerlangan*~

Walaupun badan letih tahap gaban, tapi still rase epy je....mgkin sebb aku memg minat aktiviti lasak cam nie...
Flaying fox...panjat2....macam2 halangan laa kn...
teringat mase zaman PLKN dlu....meriah....:-p

Aktiviti strt lbh kurang jam 10.30 pg..lepas je pakai kelengkapan keselamatan masing2...trus je dengar taklimat.....then mule dengan basic je dlu..panjat rendah2 je...warming up laa konon..
Lepas tu hambik ko...panjat laa pokok 17 meter...goyang laa gak..huhu...
Tunang aku pn terlibat sekali dalam kursus nie sbg peserta..dye lg laaa1st time nk pnjat2 nie....
Lokasi pilihan kursus nie memg menarik...Skytrex bertempat di Shah Alam...
Nak test branie ker tak brani boleh laa try..huhu...

Alhmdulillah slamat jejak ke bumi slps 1 jam stgah kat atas pokok jer..
Dah kat bawah baru laa bley senyum..kat atas muke cam tak de darah kalau ditoreh..

Kat bawah steady.kat atas...tak taw laa....