Slider

~*Khas untuk Graduan USIM 2010*~

Assalamualaikum...
Tahniah dan syabas diucapakn diasat kejayaan anda semua mengenggam
ijazah masing2 ditangan...
anda semua telah bergelar graduan kini....
TAHNIAH :-)
USIM Terus Maju..

kpd pelajar FEM....selamat melangkah ke alam kerjaya masing2...
hubungi sy atau pej FEM utk bantuan atau ape2 je yg boleh kami bantu dan dibantu..hehe...
so jgn lupekan kami di sini...
salam tahniah dari saya.. :-)


~*untuk kelas Puan Sumaiyah*~

spt biase melakukan tanggjawab...
round 1 bangunan bersame Hery utk tgk aset fakulti...
jenguk skali aras 2 bangunan sbb terima aduan pasal lampu setengah aras tak hidup..
dapat call dari Puan Sumaiyah utk amek gmbr sbb ade jamuan raye...

so layanZZzz :-)



haaii!!bertemu lagi dalam tutorial seterusnye...
 antare soalan yg aku terime ialah
"cam ner nk wat effects kilat2 mcm kat cincin....effect matahari ke..??"...
alaa..mcm gmbr yg kat atas tu laa....
orait...senang je bg yg dah biase godeh2 PS nie...


ok...nie cth gmbr yg bakal di edit....aku copy je dari en Google..hehe...
dah ade efffects matahari sket dah gmbr ni...
tapi boleh lg kalau nk bg nampak menarik...
aku bg basic je...selebihnye terpulang pada kreativiti korang ye....

orait....drag je gambar yg nk korang edit tu masuk dalam PS...
then kat atas tu dalam bulatan merah tu..cari je "FILTER"
kat situ mcam2 effects ade...terpulang pada kerajinan masing2 je...heeheh..

kemudian cari RENDER > LENS FLARE


ok.....seterusnye akan kuar la bende alah nie...
kat situ ade macam2 jeni...siap ley adjust kecerahan effect lagi...
contoh yg aku pilih ialah 35mm Prime...
 
 
lastly jadi la cam nie....tapi kalau korang lg kreatif...macam2 boleh buat....
ape2 pn....selamat mencube..... :-)
 

~*aku LULUS???*~

macam biase..aktiviti setiap malam..buat editing sambil serve intenet...
minum cendol+makan ape yg ade kat umah.....
tibe2 plak terdetik nk tgk keputusan temuduga ahli fotografi aku bulan Julai hari tu....

masuk kn no ic...enter..
uiiitt!!!biar betolll....
Tahniah! Anda LULUS ujian yang telah diadakan pada 28/7/2010

aku lulus???
hasil tak seberape pun boleh lulus??
mimpi ke??
betol ke??
then pas nie kne wat ape plak??


~*Selamat Hari Raya*~

Assalamualaikum....
Sepena hari lebaran yang mulia ini,
ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin
atas segala kesilapan dan kesalahan yang pernah dilakukan...
sesungguhnya yang baik datang dari Allah
dan yang buruk datang dari kami sendiri..

Selamat pulang ke kampung dan berhati-hati dijalan raya...
Ingatlah orang yang tersayang :-)




~*Our Product*~



~*Ucapan Selamat Hari Raya Dari FEM*~

Fotogragi & Design untuk Fakulti Ekonomi & Muamalat, USIM

~* :-)*~

"Sebaik-baik wanita adalah ;
yang apablia diberikan sesuatu...dia bersyukur
dan apabila tidak diberi apa-apa...dia bersabar;

yang menyenangkan hatimu...bila kamu melihatnya
dan mentaatimu...bila kamu menyuruhnya"

(Maksud Hadith)